Computerbril

Een kwart van de jongeren slaapt slecht door het gebruik van de smartphone. Na 13 dagen zonder smartphone tijdens de avonduren merkten testpersonen het verschil: sneller in slaap en vaster slapen. 

Blootstelling aan blauwlicht van beeldschermen kan klachten veroorzaken, zoals wazig zicht, hoofdpijn of branderige, rode ogen. Daarnaast vertraagt blauw licht de productie van melatonine waardoor het slaapritme wordt ontregeld. Deze lagere productie van melatonine kan een negatieve invloed hebben op uw stemming en uiteindelijk voor een depressie zorgen. In enkele gevallen geeft het blauwe licht een te hoge spanning op het netvlies, wat bij jonge mensen zelfs kan leiden tot een vroege fase van maculadegeneratie, oftewel netvliesveroudering. 

Uw ogen kunnen beschermd worden tegen de invloeden van blauwlicht door een speciale bril met beschermende (oranje) brillenglazen heeft.

Heeft u nog vragen over de risico’s of bent u nieuwsgierig geworden naar de beschermende mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of breng een bezoek aan onze winkel.