Oogzorg en optometrie

Dagelijks wordt er veel van onze ogen gevraagd. Opletten tijdens het autorijden, werken met op de computer, het gebruik van de smartphone. Allemaal zaken die zonder goed zicht niet mogelijk zijn. Een regelmatige controle van de ogen is daarom van groot belang. Bij Groenewegen Oogzorg kijken wij verder dan alleen uw benodigde brilsterkte: Bij elke oogmeting wordt de gezondheid van uw ogen gecontroleerd zodat oogaandoeningen in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord en behandeld. Regelmatig komen wij mensen tegen die niet op de hoogte zijn van een oogaandoening. Hierbij kunt u denken aan afwijkingen zoals diabetes, glaucoom, staar, macula degeneratie of droge ogen. Indien wij een afwijking constateren kunnen wij overgaan naar een uitgebreid optometrisch onderzoek. In geval van bijzonderheden hebben wij direct overleg met een oogarts, u kunt hierdoor snel worden doorverwezen.

 
Wat doet een optometrist?

Bij Groenewegen Oogzorg wordt u altijd geholpen door een optometrist. Anders dan een opticien, zijn optometristen gespecialiseerd in het onderzoeken en opsporen van medische en optische problemen van uw ogen. Optometristen zijn instaat mogelijke oorzaken van slecht zicht constateren door het gebruik van de meest moderne apparatuur en hun kennis van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van optometrie. Onze optometristen kunnen foto’s maken van de binnenkant van het oog, deze beoordelen op afwijkingen en indien nodig direct doorsturen naar de oogarts. Optometrie kan dan ook worden gezien als de eerstelijns oogzorg. Groenewegen Oogzorg werkt samen met de huisartsen, oogartsen en oogheelkundige centra in de regio. In geval van nood, kan er ook met spoed worden doorverwezen, zodat een lange wachttijd vermeden wordt.

 
Is optometrie betaalbaar?

Een oogmeting is altijd gratis bij aanschaf van een bril of contactlenzen. Indien uitgebreid optometrisch onderzoek nodig wordt geacht, wordt dit in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Er is dus absoluut geen reden om de optometrist te mijden. Ogen zijn een kostbaar bezit en onvervangbaar. Geef ze daarom de aandacht die ze verdienen. De optometrist is er voor ogen!

 
Diabetes Netvlies Controle

Bent u diabeet? Vraag het uw huisarts, wij verzorgen voor u de netvliesfoto`s.

 
 

contact zoeken

bewonderen

genieten

kijken
zien

Dit doen wij ieder moment van de dag.